Körömgomba ellen: Ügyeljünk körmeink ápoltságára

861
HOZZÁSZÓLÁS:

Az egészséges és ápolt körmök esetén jóval kisebb a valószínűsége a körmöket érintő betegségek, kellemetlen fertőzések (pl.: körömgomba) megjelenésének. Körmeink gondos odafigyelést igényelnek. A körBeauty of nailsömápolás első lépései egyszerűbbek, mint azt sokan gondolnánk! 

Hogyan ápoljuk körmeinket?

  • A köröm ápolásának alapja a rendszeres lenyírásés az alatta levő rés tisztán tartása. Vágás előtt meleg szappanos vízzel puhítsuk meg, a lenyírás után célszerű a szélét körömreszelővel simára egyengetni. Jól reszelni csak szárazon lehet. 
 • A köröm formája mindig egyéni. A széles és rövid körműek engedjék kissé hosszabbra nőni körmük szabad szélét, mint a keskeny, és hosszú körműek, hogy a köröm mindkét esetben ovális, mandulaformájú legyen. 
 • A túlságosan hosszúra növesztett köröm akadályozhatja a munkát, közben beakadhat és fájdalmasan berepedhet. Ilyenkor vágjuk rövidebbre, de mindig legyen egy kis szabadon levő széle, mert ez részben támaszt nyújt, részben rugalmasan védi az ujjbegyet. 
 • A lábkörmöket rövidre, szélesre kell nyírni, a sarkokat nem szabad mélyen kivágni, mert ezáltal eltorzulhat a lemez alakja, benőtt köröm képződhet, és könnyen meg is sérthetjük vele az oldalsó körömágyat.
 • A körömsáncon kétoldalt időnként fájdalmas berepedések, szálkaszerű hámcafatok képződnek. Ezeket ollóval távolítsuk el. 
 • A köröm tisztítására használatos eszközök ne legyenek élesek vagy hegyesek. Hegyes végű olló, szálkás fogvájó helyett használjunk lesimított végű szaru vagy műanyag körömtisztítót. Ha munka közben mélyebben rakódik le szennyeződés a köröm alá, ne feszegessük a körömtisztítóval, mert ezáltal a körömlemezt mélyebben választjuk le az alapjáról. Inkább szőrből készült, puha szappanos kefével tisztítsuk jól meg.
 • A körömlakk eltávolítása
  Acetonmentes lemosót 
  használjunk, mert nem szárítja ki túlságosan a körmöt. Olykor pihentetésképpen ne lakkozzuk be a körmünket.
 • Körömreszelés
  Akinek vékony, törékeny körme van, az finom szemcsés körömreszelőt használjon. A durva szemcsés körömreszelő erős körömre való. Mindig egy irányba reszeljünk: a köröm szélétől a közepe felé. A köröm két szélét ne reszeljük le nagyon, mert könnyen beszakad, a körömágy szélénél pedig megkeményedik, megszarusodik.
 • Körömfürdő
  Kis tálkába töltsünk enyhe szappanlúgot, s ebbe merítsük ujjhegyeinket Jót tesz az olajos fürdő is. Törékeny körömre jó a citromhéjolaj, erős, vastag, szarus körömre a narancshéjolaj. Ha ujjaink vérellátása nem jó, s ezért ujjunk vége gyakran hideg, tegyünk a fürdőbe rozmaringolajat is. 3-5 percig áztassuk kezünket a fürdőben, utána alaposan szárogassuk meg.
861
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]